Luchtbevochtiger Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Luchtbevochtigers zijn essentiële apparaten voor het handhaven van een gezonde luchtvochtigheid in huis, vooral tijdens de drogere seizoenen. Gelukkig hoef je niet diep in de buidel te tasten om de voordelen van een luchtbevochtiger te ervaren. In deze blog gaan we namelijk dieper in op de wereld van goedkope luchtbevochtigers en laten we zien dat je geen fortuin hoeft uit te geven om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren. Ontdek betaalbare opties, handige tips en lees de reden waarom een budgetvriendelijke luchtbevochtiger een slimme keuze kan zijn voor jou en je gezin.

Luchtbevochtiger Action

Een goede luchtvochtigheid in huis ligt idealiter tussen de 40% en 60%. Dit niveau zorgt voor een comfortabele leefomgeving en voorkomt problemen zoals droge huid, geïrriteerde luchtwegen en schade aan houten meubels. Het handhaven van deze balans kan helpen om een gezonde en aangename atmosfeer in huis te behouden. Zien of ze dit ook bij de Action hebben? Kijk dan gauw verder.

Deluxa aromaverspreider en luchtbevochtiger

Prijs: €7,95

Deze Deluxa aroma-diffuser biedt een subtiele geurverspreiding in huis, heeft 3 miststanden, en is geschikt voor etherische oliën. Met verstelbaar led-licht creëert hij een aangename sfeer. Vul het reservoir met water en je favoriete olie, druk op de knop en geniet van de heerlijke aroma’s. Daarnaast fungeert deze diffuser ook als luchtbevochtiger, wat bijdraagt aan een optimale luchtvochtigheid en daarmee een betere concentratie bevordert. En daar gaat het natuurlijk om, om de functie van luchtbevochtiger. Zet ‘m bijvoorbeeld in de slaapkamer en klaar is kees.

Klik hier om de luchtbevochtiger te bekijken

FYD elektrische aroma-diffuser

Prijs: €19,95

De vorm van deze diffuser geeft ons bijna het idee dat er straks een geest uitkomt. Dat komt er niet (als het goed is) maar toch, gevoelens mogen ook bestaan. Anyway, het is een elektrische aroma-diffuser, die inderdaad ook te gebruiken is als luchtbevochtiger. Die aroma’s, die produceer je middels etherische olieen. Dat is fantastisch, gezien ze voordelen bieden zoals ontspanning, verlichting van stress en verbeterde luchtkwaliteit. Wat ons betreft schaf je deze al direct aan. Je moet dan alleen nog even een keuze maken tussen de kleuren bruin, zilver en goud. De bruine variant is de meest generieke en waarschijnlijk ook de meestverkochte.

Klik hier om de luchtbevochtiger te bekijken

Aromadiffuser met licht

Prijs: €6,79

Deze veelzijdige aromadiffuser kan ook dienen als een effectieve luchtbevochtiger, waardoor de luchtvochtigheid in je huis op peil wordt gehouden. Bovendien is deze diffuser beschikbaar in een scala van kleuren, variërend van licht tot donkerbruin hout, waardoor je de perfecte match kunt vinden voor je interieur. Met deze aromadiffuser creëer je niet alleen een aangename geur in huis, maar verbeter je ook de algehele atmosfeer en luchtkwaliteit, waardoor je optimaal kunt genieten. Wederom een aromodiffuser meets luchtbevochtiger, dus. Het is trouwens ook leuk dat deze diffuser ook licht afgeeft. Een echte ‘sfeermaker’ in de woonkamer of andere kamer in het huis dus.

Klik hier om de luchtbevochtiger te bekijken

Luchtbevochtiger Lidl

Dus, we gaan door naar de Lidl. Hun online assortiment lijkt eindeloos te zijn en dat wordt maar weer bevestigd met het feit dat ze ook van allerlei luchtbevochtigers verkopen. We zetten er een aantal op een rijtje. Let op, want sommige bevochtigers zijn heel duur, echter valt dat heel erg mee. Het gaat namelijk om andere varianten, maar dat lees je wel als je bij de desbetreffende bevochtiger bent aangekomen.

SILVERCREST® Luchtreiniger

Prijs: €69,99

Sure, het is in principe geen luchtbevochtiger. Echter heeft het wel op een manier die functie. Deze luchtreiniger beschikt over een geavanceerd 3-voudig filtersysteem, bestaande uit een voorfilter, EPA-filter en actiefkool-filter. Hiermee worden deeltjes en stof zeer efficiënt uit de binnenlucht verwijderd. Bovendien beschikt het over een luchtkwaliteitssensor met kleurindicatie op het bedieningspaneel, zodat je in één oogopslag kunt zien hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit. In principe ben je dus ook bezig met de luchtkwaliteit, al is het dus niet hetzelfde. Nou ja, voor één keer kunnen we je ook wel op de hoogte stellen van deze reiniger. Snap je ook meteen waarom deze een stuk duurder is, nietwaar?

Klik hier om de luchtbevochtiger te bekijken

SILVERCREST® Ultrasone aroma diffuser

Prijs: €22,99

100%, we herhalen, 100% van de gebruikers raadt dit product aan. Nu moeten we eerlijk bekennen dat het dan wel gaat om slechts 19 gebruikers, maar goed, het is geen geheim dat mensen van tegenwoordig een duidelijke mening hebben. En dus gaan we er maar van uit dat het een pareltje is. Goed, deze luchtbevochtiger ziet eruit zoals je verwacht dat een aroma diffuser eruit ziet. Een grote onderkant met een smalle opening waar de aroma/ het vocht uitkomt. Gek is dat dan ook niet, omdat het natuurlijk een aroma diffuser is waarvan ook wordt gezegd dat het kan bijdragen aan de luchtvochtigheid. Gezien je niet ziet wanneer de luchtvochtigheid tussen 40 en 60% zit, is het verstandig los nog een metertje te bestellen.

Klik hier om de luchtbevochtiger te bekijken

SILVERCREST® Aroma diffuser

Prijs: €14,99

Deze diffuser zal niet de meest prachtige variant zijn die je ooit bent tegengekomen, maar goedkoop is ‘ie wel. Laat dat laatste nou net hetgeen zijn waar we ons oog op richten bij het schrijven van dit artikel. De inhoud van de diffuser ligt op 300 ml. Er geldt daarbij dat hoe groter de inhoud is, hoe meer je natuurlijk in een sessie kan blazen. Mits je geen timingfunctie hebt ingesteld, want dan gaat hij gewoon na 1, 3 of 6 uur uit. Overigens zal de langste sessie liggen op 27u, dat is in nachtmodus, de dagmodus zal daarentegen slechts 20 uur aan aroma betekenen. Voor die 15 euro betaal je overigens alleen voor de diffusers. Mocht je een olie willen gebruiken voor wat geur, dan zal je die zelf nog los moeten aanschaffen. Houd hier rekening mee bij de opstelling van je budget.

Klik hier om de luchtbevochtiger te bekijken

Andere budget keuzes

We leveren je nog een aantal andere budget keuzes aan. Zo heb je misschien niet het idee dat je zit vastgeplakt aan de Lidl en/ of de Action.

Luchtbevochtiger Medisana

Prijs: €39,99 (in de Blokker winkel)

Dit is nou precies zo’n voorbeeld van een apparaat dat er echt is om ruimtes vochtiger te maken. Bovendien vermindert het stof en bacteriën en zal je een positief effect merken op je huid. Een moment waarop je zo’n ding wil hebben, is in de winter. De verwarming gaat dan aan en binnenshuis wordt de lucht ontzettend droog. Met de luchtbevochtiger, die overigens energiebesparend is en weinig lawaai maakt, wordt de lucht verstuift. En oh ja, je moet wel zorgen dat de ruimte waarin je je bevindt, niet groter is dan 30 m2, want dan zal je tegen het probleem aanlopen dat niet meer de hele ruimte optimaal wordt bevochtigd.

Klik hier om de luchtbevochtiger te bekijken

Luchtbevochtiger shoppartners

Prijs: €13,49

Wat je hier ziet, is een zogeheten radiator luchtbevochtiger. De luchtbevochtigers verbruiken niet zelf energie, maar gebruiken de warmte van de verwarming om lucht te laten verdampen. Het is daarmee vrij energiebesparend, al ligt het rendement van zo’n ding een stuk lager. Je zal er waarschijnlijk wel meer dan twee moeten aanschaffen, afhankelijk van de grootte van de kamer waar ze in bevochtigen, natuurlijk. Verder moet je de verdamper iedere dag bijvullen. Gezien het geen automatische ‘uitschakeling’ betreft, is dat dan ook van groots belang. Anders is het ontzettend onnodig dat dat ding er hangt.

Klik hier om de luchtbevochtiger te bekijken

Koopgids luchtbevochtiger

Goedkope luchtbevochtigers zijn bijna altijd in combinatie met een aroma diffuser (helaas). Sommige van de onderstaande punten zullen je misschien wat minder bekend voorkomen. Maar, heb je zelf ook wat onderzoek gedaan, dan kan het sense maken om alle punten alsnog aandachtig door te lezen.

 • Capaciteit
  Kies een luchtbevochtiger met de juiste capaciteit voor de ruimte die u wilt bevochtigen. De capaciteit wordt meestal gemeten in liters per uur.
 • Geluidsniveau
  Let op het geluidsniveau van de luchtbevochtiger, vooral als je deze ’s nachts in de slaapkamer wilt gebruiken. Stille modellen zijn ideaal voor een goede nachtrust.
 • Onderhoud
  Overweeg hoe gemakkelijk de luchtbevochtiger schoon te maken is. Modellen met verwijderbare watertanks en gemakkelijk toegankelijke onderdelen zijn handiger om schoon te houden.
 • Veiligheidsfuncties
  Zoek naar luchtbevochtigers met automatische uitschakelfuncties wanneer het waterreservoir leeg is of wanneer de gewenste vochtigheidsgraad is bereikt.
 • Filtratie
  Sommige luchtbevochtigers zijn uitgerust met luchtfilters om de luchtkwaliteit te verbeteren door deeltjes en allergenen te verwijderen. Maar, let op, een luchtfilter of luchtreiniger is niet hetzelfde als een luchtbevochtiger. De main focus moet dus liggen op bevochtigen, niet filteren.
 • Energie-efficiëntie
  Kies een luchtbevochtiger die energiezuinig is om je elektriciteitskosten laag te houden. Een vermogen van 5 watt is dikke prima.

Dus, heb je al een keuze gemaakt! Alvast veel succes en indien je vragen hebt, verwijzen we je graag door naar de verkoper.

vorige blog

Dina Tersago: partner, gezin, kinderen en meer over de miss België

volgende blog

Voedselvergiftiging behandeling cola

withemes on instagram