Dina Tersago: partner, gezin, kinderen en meer over de miss België

Het is alweer meer dan 20 jaar geleden dat Dina Tersago Miss België werd, maar tot op de dag van vandaag staat ze nog zo bekend. Twintig jaar! Dat is ouder dan sommigen van jullie deze blog lezen. Daarmee zeggen we niet dat Tersago zo oud is, maar vragen we ons wel af waarom en hoe ze nog zo relevant is.

In deze blog zullen we het een en ander over deze vrouw uitdiepen. Kinderen, een gezin, partners en andere zaken over Tersago worden besproken. Als je net zo nieuwsgierig bent als wij, raden we je aan meteen verder te lezen.

Wie is Dina Tersago?

Natuurlijk is deze, nog altijd knappe vrouw veel meer dan alleen voormalig Miss België. Het is echter wel hetgeen waar de meeste haar van origine van kennen. Vandaag de dag zal je haar kennen als Belgische televisiepersoonlijkheid en presentatrice. Dus, naast haar eigen presentatieskills doet ze soms ook mee met een programma in de vorm van deelnemer/ kandidaat. Denk maar aan die ene keer toen ze de Libelle was in The Masked Singer.

Tersago doet een optreden op de radio, Qmusic, na haar deelname aan The Masked Singer.

Een van haar meest opvallende rollen als presentatrice was in ieder geval bij Boer zkt Vrouw. Dit programma volgt he liefdesleven van boeren die op zoek zijn naar een partner. Eigenlijk alle programma’s die ze presenteert zijn van VTM.

Ambassadrice

Maar naast haar actieve leven in de schijnwerpers, is Tersago ook actief als ambassadrice voor niet één, maar wel vier merken. We zetten deze organisaties voor je op een rijtje:

 • JBC fashion
  Dit merk, met de initialen van de oprichter (Jean-Baptiste Claes) als naam, is een kledingwinkel. Ze verkopen heren-, dames- en kinderkleding in van allerlei verschillende maten. Sinds Tersago zelf ook moeder is, is dit gezinsmerk natuurlijk op haar lijf geschreven.
 • Harol WorldWide
  Een merk voor raambekleding dat je tegen de zon beschermt. Tersago haalde hier eerst een mooie samenwerking uit, waarna ze tot ambassadrice is uitgeroepen. Haar prachtige kasteel van een huis is nu voorzien van een product dat privacy biedt én het gezin van felle zonnestralen weerhoudt.
 • Pleegzorg Vlaanderen
  Deze organisatie zorgt ervoor dat kinderen/ jongeren/ volwassenen met een beperking een nieuw huis krijgen. Prachtig om te zien dat er mensen of zelfs hele gezinnen zijn die deze verantwoordelijkheid durven te dragen.
 • A Touch of Rose
  Een psychosociaal oncologisch welzijnscentrum. Ja, deze hele mond vol is hetgeen waar A Touch of Rose voor staat. Het werd opgericht nadat politica Marie-Rose Morel voor haar veertigste verjaardag overleed aan baarmoederhalskanker en twee jonge kinderen achterliet.

Het zijn stuk voor stuk uiteenlopende, maar interessante merken waar Tersago ook haar steentje aan bijdraagt.

Privé

Oke, we begrijpen nu ongeveer wel wat Tersago vandaag de dag nog doet, maar wie is ze eigenlijk nog meer. Ze zal bijvoorbeeld ongetwijfeld een privéleven hebben. Spoiler: er is daar inderdaad het een en ander over bekend.

Partner

We kijken maar eerst even naar wie deze schone dame aan de haak heeft weten te slaan. Nou, een Wim. En dat is grappig, want haar ex heette óók Wim. We leggen je uit hoe het zit.

In 2011 eindigt de relatie tussen Dina en Wim Gevaert. Deze man was toen 5 jaar eerder haar danspartner in het programma Sterren op de Dansvloer. Maar goed, die relatie van toen is niet meer, tot dat ze een toen nog onbekende, andere Wim ontmoette. Deze Wim is inmiddels wel bekend voor de wereld en heet in zijn volledigheid Wim Hubrechtsen. Met hem zou ze uiteindelijk ook twee kinderen krijgen (daarover later meer). Getrouwd zijn ze nog en waarschijnlijk zal er ook geen huwelijk plaatsvinden. Althans, vroeger was het wel een meisjesdroom van Tersago, maar nu zijn haar kinderen een bekroning van de liefde.

Kinderen

Kinderen heeft ze dus inmiddels wel gekregen. Het gaat om de nu inmiddels zesjarige Thor en achtjarige Isak. Het zijn twee jongens, met wie het, gezien alle foto’s en berichten op Instagram, erg goed gaat. Foto’s met de kinderen worden dus nog weleens gedeeld, terwijl foto’s van Wim en Dina eigenlijk nauwelijks te vinden zijn.

Over Instagram gesproken, kijk hier eens een enig kiekje van een jaar geleden, waar het gehele kroost op te zien is!

Gezin

Heeft Dina Tersago ook eigenlijk een fijne jeugd gehad. Heeft ze bijvoorbeeld een voorbeeld van haar eigen gezin en ouders, dat ze kan meenemen in het opvoeden dat ze nu zelf doet? Het korte antwoord daarop is ‘ja’.

Tersago komt uit een warm nest. Hoewel haar moeder grotendeels de opvoeding deed, weet ze ook dat haar vader erg trots op haar is. Hij zegt het, dankzij zijn ietwat rationale karakter, misschien wat minder, maar weet het zeker. Het maakt helaas wel dat ze zich soms schuldig voelt tegenover haar eigen kinderen. Soms is ze voor programma’s langere tijd van huis en kan ze er dus niet voor hen zijn. Aan de andere kant is het een bewuste keuze die ze maakt. Het is geven en nemen, denken we maar zo.

Schoonfamilie

Een leuk, laatste feitje wat we over Tersago zullen vertellen, is dat ze in een kangaroewoning woont met haar schoonouders. Zij wonen dus technisch gezien onder één dak samen, al hebben ze wel een eigen plek.

Een kangaroewoning verwijst naar een woonarrangement waarbij twee of meer generaties van een familie samenwonen in één huis, maar toch hun eigen afzonderlijke leefruimtes behouden. Deze term is afgeleid van het gedrag van kangoeroes, waarbij jonge kangoeroes zich in de buidel van hun moeder bevinden, maar toch de vrijheid hebben om eruit te komen en te verkennen. Al met al hopen we in ieder geval nog veel te zien van Tersago en zijn we benieuwd waar haar toekomst haar zal brengen.

vorige blog

Belgische acteurs mannelijk

volgende blog

Luchtbevochtiger Action, Lidl & meer Budget Keuzes

withemes on instagram