Lip flip nadelen, ervaringen en meer

woman's lips

We vermelden het maar alvast, maar wij vinden dat iedereen zelf moet weten wat hij met zijn of haar lichaam doet. Wil je een tattoo? Good for you. Heb je een sterke behoefte om je hele oren vol te hangen met piercings? You do you. In principe zijn dit twee vrij reguliere ‘ingrepen’ die het uiterlijk van het lichaam veranderen en redelijk maatschappelijk geaccepteerd zijn.

Echter is dat niet waar we het deze blog over gaan hebben. We willen ons nu namelijk richten op iets wat een stuk gevoeliger in de maatschappij ligt en dat is… botox. Zijn er geen berichten in het nieuws over het feit dat er teveel onervaren en ongeschoolde mensen dit soort behandelingen uitvoeren, dan gaat het wel over de mogelijke gezondheidsrisico’s die eraan kleven. Maar goed, aan die discussie gaan we nu niet beginnen, we gaan het slechts over een specifieke behandeling hebben.

Let op: deze blog is niet geschreven vanuit een medische achtergrond. We zullen dan ook niets zelf over de behandeling vertellen, slechts wat er al eens door anderen is verteld.

Wat is een lip flip?

Die behandeling waar we het over zullen hebben, dat is een lip flip. Een lip flip is een niet-chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd met behulp van injecties van botox. Tijdens de procedure worden kleine hoeveelheden van dit goedje in de spieren rond de bovenlip geïnjecteerd. Dit helpt de spieren te ontspannen en de lip naar buiten te rollen, waardoor deze voller lijkt en de natuurlijke kromming van de lip wordt verbeterd. Het resultaat is een subtiel verhoogde bovenlip met behoud van een natuurlijke uitstraling.

Waarom een lip flip?

Gezien het de bovenlip wat voller en ontspannen maakt, kan je wel begrijpen dat mensen voor deze behandeling kiezen. De oorzaak van de keuze hangt af van verschillende dingen:

  • personen met een dunne bovenlip kiezen voor deze behandeling
  • personen bij wie de bovenlip verdwijnt bij het lachen, kiezen voor deze behandeling
  • personen wie een symmetrische set lippen ambiëren, kiezen voor deze behandeling

Natuurlijk zijn er nog talloze andere redenen waarom mensen voor een lip flip kiezen. Echter dien je je te beseffen dat dit een hoofdzakelijk cosmetische ingreep is. Daarmee willen we zeggen, de meeste mensen doen dit voor de mooi, maar weinig zullen dit om een medische reden willen.

Nadelen van een lip flip

Ja, het ziet er inderdaad allemaal mooi uit, maar is het nou eigenlijk wel zo’n verstandig plan om te laten doen? Om daarop een zeker antwoord te krijgen, raden we je aan met je behandelend specialist te overleggen. Zij voeren deze ingreep vaak uit en weten ongetwijfeld welke factoren je dient te overwegen. Over het algemeen zou je kunnen stellen dat:

  • het is maar iets tijdelijks. Op een gegeven moment zal de stof uitwerken en dien je het weer aan te vullen. Met andere woorden, je blijft maar bezig.
  • een lip flip kan het volume van de lippen in principe niet significant vergroten. Mensen die op zoek zijn naar meer dramatische veranderingen, zullen misschien ergens anders naar moeten kijken.
  • je zal van te voren niet kunnen inschatten wat het resultaat is. Voor sommigen valt het uiteindelijke resultaat dan ook tegen.

Dit zijn veelvoorkomende nadelen die we zijn tegengekomen. Het fijnste is natuurlijk als je iemand kent die het al heeft laten doen. Je zou kunnen vragen wat zijn of haar overweging was om het te doen en of hij of zij het weer opnieuw zou willen.

Ervaringen

Voordat je besluit een lip flip te ondergaan, is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over de resultaten. Het bekijken van voor en na foto’s van eerdere patiënten kan helpen bij het visualiseren van mogelijke veranderingen en het bepalen of een lip flip de juiste keuze is voor jou. Maar, doe dat wederom wel bij de plek waar je het gaat doen. Of eigenlijk, geloof niet alles wat je op het internet ziet. Met een beetje photoshop kunnen veel mensen bereiken, om het maar even te zeggen.

Probeer daarom, ja we zeggen het alweer, in contact te komen met mensen die het daadwerkelijk zelf hebben ervaren. Daarbij is het essentieel om te onthouden dat de resultaten van een lip flip kunnen variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van factoren zoals individuele anatomie en de vaardigheid van de behandelaar.

Conclusie

Een lip flip kan een subtiele maar effectieve manier zijn om de natuurlijke schoonheid van je lippen te verbeteren. Met risico’s en bijwerkingen die je wellicht kan overzien biedt deze ingreep veel voordelen voor degenen die op zoek zijn naar een niet-chirurgische cosmetische oplossing. Door realistische verwachtingen te hebben en samen te werken met een ervaren behandelaar, kun je genieten van langdurige resultaten en vol vertrouwen stralen met je vernieuwde lippen. Heb er veel plezier van, mocht je deze keuze maken!

vorige blog

Coely partner, leeftijd, lengte en meer

volgende blog

De meest zeldzame voornamen België

withemes on instagram