Glitters gezicht Kruidvat: zo creëer je de festival look met glitters

woman face

Het weer wordt steeds mooier en dat betekent in principe dat het festivalseizoen ook weer om de hoek komt kijken. Pukkelpop, Rock Affligem, Horst Festival… Het maakt in principe niet heel veel uit waar je heen gaat, zolang je maar plezier hebt en er leuk uitziet. Leuk uitziet? Ja, zeker!

‘Leuk’ is natuurlijk een relatief begrip, maar een festival is wel bij uitstek het moment waarop je eens lekker kan uitpakken. Denk aan de meest kleurrijke outfits, aan merchandise van je favoriete band of natuurlijk de mooiste make-up. Een trend van de afgelopen jaren qua make-up is overigens het dragen van glitters op je gezicht. Laten wij nou zo vriendelijk zijn geweest om voor je uit te zoeken hoe je zo’n look het beste kan creëren. Lees daarom gauw verder om alles over deze look te ontdekken!

Festivals x make-up

Festivalmake-up draait om zelfexpressie en creativiteit, en glitters bieden een snelle en effectieve manier om een statement te maken. Ze vangen het licht op en zorgen voor een betoverende gloed die perfect past bij de feestelijke sfeer van festivals. Het is toch hetgeen waarmee je misschien wel die fling kan aantrekken of, als gevolg van de reflectie, in oogcontact komt te staan met de artiest van je dromen. Althans, dat is natuurlijk allemaal heel leuk, maar jezelf mooi maken doe je natuurlijk voor niemand minder dan… jezelf!

Het laat namelijk zien dat je om jezelf geeft en dat je jezelf waardeert om de persoon die je bent. Voor een ander lijkt het misschien een dertien in een dozijn-look, maar voor jou betekent het niets minder dan ultieme vrijheid. En trouwens, who cares wat een ander denkt. Je bent er toch niet voor hen?

Glitters op je gezicht aanbrengen

Nu je jezelf ervan hebt overtuigd om lekker aan de haal te gaan met glitters, is het direct tijd om deze uit de kast te trekken. In principe is het meestgebruikte glittersteentjes of glitterpoeder. Afhankelijk van het product, hebben ze natuurijk een andere aanbrengmethode. Er zijn ook andere manieren om glitters op je gezicht te plakken, hier zullen we je ook over informeren.

#1 Glittersteentjes

Mocht je glittersteentjes in de schappen hebben zien liggen, dan is de kans groot dat deze een zelfklevende laag hebben. Je volgt dan de volgende stappen:

  1. Denk na over het patroon dat je met de glitters wil maken. Gaat het alleen om een streepje boven je wenkbrauw, of moet het doorlopen tot onder je oog?
  2. Haal de glittersteentjes van het vel af en plak ze op de gewenste plek.

Et voilà, je bent klaar om te gaan!

#2 Glittergel

Zo makkelijk als het voorgaande materiaal: het enige wat je doet is dat je bedenkt waar je glitters op je gezicht wil hebben, waarna je het direct aanbrengt. Gebruik hiervoor bij voorkeur een kwastje, zodat de glitters niet for ever aan je vingers bijven kleven.

#3 Glitterpoeder

Glitterpoeder blijft niet zo maar op je gezicht plakken, nee, dat heeft wat meer voeten in aarde. Lees:

  1. Denk na over het patroon dat je met de glitters wil maken. Gaat het alleen om een streepje boven je wenkbrauw, of moet het doorlopen tot onder je oog?
  2. Breng speciale gezichtslijm aan op de plekken van de glitter, bij voorkeur met een kwastje.
  3. Breng nu met een ander, droog kwastje wat glitters aan op de plek van de gezichtslijm. In principe kan je dat ook met je vingers doen, maar met een kwastje kun je waarschijnlijk wat meer secuur zijn.

In principe klinkt dit ook nog niet alsof je er de grootste moeite mee zal hebben, but you get the point, right? Heb je geen gezichtslijm in huis, dan zal zoiets als haargel of haarspray ook wel het gewenste effect kunnen creëren.

Mocht je niet zo veel inspiratie hebben om het aan te brengen, dan is het internet natuurlijk je beste vriend. Of, en daar zijn we misschien nog wel meer fan van, je kiest voor tijdelijke gezichtstattoos. Deze breng je aan met water en een washandje, haal je er zo weer vanaf en geven toch een fantastische look.

Kruidvat glitterproducten

Een fijne winkel om wat ’toegankelijke’ glitterproducten voor je gezicht te vinden, is de Kruidvat. We hebben in onderstaande lijst verschillende producten neergezet, inclusief prijs en beschrijving van wat het is. Scheelt je zelf weer wat onderzoek te doen.

ARDELL NAIL & FACE JEWEL KIT

Prijs: 14,99

In het pakket vind je maar liefst 144 pailletten welke je kan gebruiken om je gezicht (of nagels) op te fleuren. Let goed op bij het uitpakken, want je vindt zowel nagellijm als gezichtslijm. Je let vast goed op, maar nagellijm op je gezicht smeren is niet een heel best idee.

CATRICE ART COULEURS OOGSCHADUW

Prijs: €2,99

Zie dit als een soort budgetvriendelijke variant van glitterpoeder. Smeer je zoiets als oogschaduw met wat haarspray eroverheen op je gezicht, dan kan je ook de meest fantastische looks maken. Subtiel, maar toch dat ene extraatje waar naar je op zoek was.

Helaas is het op dit moment nog geen festivalseizoen en zijn verdere glitterproducten nog niet in het assortiment van de Kruidvat te vinden. Als het, wanneer jij dit leest, wél de tijd is om te kijken, dan raden we je graag aan om zelf nog even de website of de winkel te checken.

Einde feestje, en nu?

Glitter is leuk, maar wat dat betreft een kriem om van je gezicht te halen. Gebruik in ieder geval altijd een doekje en vermijd direct contact met vingers of andere huid. Voor lijm is het verstandig om een speciale gebruiksaanwijzing op de verpakking te lezen. Mocht je zelf iets van haarspray hebben gebruikt, dan zal je met een goede make-upverwijderaar wel uit de voeten komen. Met de zelfklevende pareltjes heb je waarschijnlijk wat meer geluk, want die ‘pulk’ je er met een paar seconden wel af.

We hopen in ieder geval dat je lekker kan genieten van je festival en je comfortabel voelt met je nieuwe, ietwat uitbundige make-up look. Feest ze en proost je er eentje op ons?

vorige blog

Bridgerton boeken volgorde & meer

volgende blog

Metabolisme versnellen met deze 6 tips

withemes on instagram