Bridgerton boeken volgorde & meer

Een aantal jaar geleden was daar het eerste seizoen van Bridgerton. Bridgerton de Netflix-serie, bedoelen we dan. Met een combinatie van drama, seksuele spanning, het leven in de 19e eeuw, de hoogste klasse van de society en intriges, veroverde het de harten van vele kijkers. Inmiddels wacht iedereen met smart op het derde seizoen, waarin ongetwijfeld weer veel zal gebeuren.

Maar een feit waar lang niet iedereen zich van op de hoogte is, is dat de serie is gebaseerd op een boekenreeks, geschreven door Julia Quinn. In dit artikel zullen we de volgorde van de boeken bespreken, waarbij je zal zien dat de inhoud van de boeken niet per definitie synchroon loopt aan wat in de serie gebeurt. Nou ja, lees maar gauw verder, dan kan je straks bepalen of je het interessant genoeg vindt om de boeken te gaan lezen. Alvast veel plezier, hè!

De juiste volgorde

We zullen er maar gelijk niet langer omheen draaien en je snel vertellen wat de volgorde van de boeken is, wat de titel is van de Nederlandse vertaling en in het kort waar het boek over gaat. Zo krijg je een goed overzicht van de personages en kan je je wellicht inbeelden hoe dat juist wel of niet overeenkomt met de serie.

#1 The Duke and I

Nederlandse titel: De ongetrouwde hertog

In het eerste deel staat zus/ dochter Daphne Bridgerton centraal. Het is tijd dat ze in het huwelijksbootje stapt, maar dat wil nog niet echt lukken. Uiteindelijk gaat ze samen met Simon Bassett, de hertog van Hastings, een schijnverloving aan, ieder met hun eigen redenen. Na de verloving ontwikkelen ze langzamerhand toch echte liefdesgevoelens en zie je hoe dat hun relatie beïnvloedt.

Seizoen 1 van de serie Bridgerton op Netflix, verfilmd het eerste boek.

#2 The Viscount Who Loved Me

Nederlandse titel: De verliefde graaf

Als tweede staat broer/ zoon Anthony Bridgerton in de schijnwerpers. Anders dan de dames kunnen de heren zich in deze tijd van allerlei dingen veroorloven. Netjes gezegd is hij een echte rokkenjager en is met allesbehalve bezig dan verloven. Wanneer hij dan toch besluit zich te verloven met een dame, wordt hij verliefd op zijn aanstaande schoonzus, Kate Sheffield. Kate wil graag haar zus beschermen van deze rokkenjager, maar hoe kan dat als je zelf verliefd wordt?

#3 An Offer From a Gentleman

Nederlandse titel: Een vorstelijk aanbod

Het derde boek zal draaien om broer/ zoon Benedict Bridgerton, hoewel je ook vanuit het oogpunt Sophie Beckett zal lezen. Dit boek is een soort real-life Assepoester verhaal, waarbij Sophie een gemaskerd bal op komt waar ze nooit naar binnen had gekund, danst met een van de meest begeerlijke vrijgezelle mannen van het land, om klokslag middennacht het feest verlaat en een verwarde Benedict zonder kennis van wie ze is, achterlaat.

#4 Romancing Mister Bridgerton

Nederlandse titel: Een nobel streven

Ah, kijk! Een boek waar de befaamde Lady Whistledown in voor komt, zoals we die al in het eerste seizoen van de serie tegenkomen. In ieder geval zal je hoofdzakelijk lezen over de roddels die over Colin Bridgerton worden verspreid, de stiekeme liefde die Penelope Featherington (vriendin van Eloise Bridgerton) voor Colin heeft en of deze liefde kans maakt. Denk jij dat de liefde tussen hen twee een kans maakt?

#5 To Sir Philip, With Love

Nederlandse titel: De hand van de gravin

Eloise Bridgerton heeft alles behalve zin om te gaan trouwen. Ze is vooruitstrevend, komt op voor de rechten van vrouwen en voelt niet zo veel voor de ‘verplichte’ huwelijken die plaatsvinden. Als ze uiteindelijk, uit medelijden, ten huwelijk wordt gevraagd door Sir Philip, blijkt dat hun relatie toch gecompliceerder is dan verwacht. De liefde tussen de twee ontwikkeld zich op een manier die geen van beide had zien aankomen. Hoe loopt dit af?

#6 When He Was Wicked

Nederlandse titel: Een royale vergissing

Het verhaal draait om Michael Stirling, die al lang verliefd is op Francesca Bridgerton. Echter ontmoet Michael ‘de vrouw van zijn dromen’ pas op de vooravond van het huwelijk tussen Francesca en de neef van Michael. Terwijl ze worstelen met verboden verlangens, ontdekken ze de kracht van onverwachte liefde en verlossing.

#7 It’s In Hiss Kiss

Nederlandse titel: De edele opdracht

In het zevende boek uit de serie staat de eigenzinnige Hyacinth Bridgerton centraal. Hyacinth raaktverwikkeld in een avontuur om een waardevolle schat te vinden. De aanleiding van de zoektocht betreft een probleem waar Gareth St. Clair mee worstelt, wiens kus haar hele wereld op zijn kop zet. Samen ontrafelen ze geheimen van zijn familie in een oud, in het Italiaans geschreven dagboek. Maakt de liefde enige kans en wordt het probleem van Gareth opgelost?

#8 On the Way to the Wedding

Nederlandse titel: Een man van stand

Gregory Bridgerton is op zoek naar de ware liefde. Deze ware liefde, dat blijkt Hermione Watson te zijn, maar helaas is zij al verliefd op een ander. Een gemeenschappelijke vriendin genaamd Lucinda Abernathy probeert op van allerlei manieren om Hermione in de armen van Gregory te drijven. Gedurende proces lijken Gregory en Lucinda hun ‘doel’ te vergeten en raken ze steeds meer onder de indruk van elkaar. Maar Lucinda is ook al verloofd, hoe moet dat nu verder?

Poeh, dat was ‘m dan. Echter heeft de schrijfster, Julia Quinn, nog veel meer boeken geschreven. Je zou dus ook nog kiezen om aan al die boeken te beginnen. Wat je natuurlijk ook kan doen, is de Bridgerton serie op Netflix te kijken. Hier staan al 2 seizoenen van online. En als je dan toch bezig bent, is Queen Charlotte: A Bridgerton Story ook nog wel interessant om te bekijken.

vorige blog

Zeurende pijn in lies vrouw: wat te doen?

volgende blog

Glitters gezicht Kruidvat: zo creëer je de festival look met glitters

withemes on instagram