Belgische acteurs mannelijk

red chairs with no people

Onze nationale trots wordt weer eens flink gevoed als we het hebben over onze acteur talenten. Deze mannen (en ook zeker ook dames) nemen je mee in hun rollen als de meest uiteenlopende personages die je maar kunt verzinnen. Speelt iemand de ene dag de ‘man van iedereens dromen’, dan is het de andere dag weer een ontzettend zielig, eenzaam en onaantrekkelijk persoon.

Je moet het maar kunnen, denken wij zo. Hoewel we zelf er onze vingers nooit aan gaan branden, kunnen we wél even kijken wie daar meer dan graag zin in heeft. Lees in deze blog over Belgische, mannelijke acteurs. We beloven je: het zal van allerlei gevoelens bij je oproepen. In een positieve zin, natuurlijk!

Louis Talpe

Ik ben Mega Mindy, Mega Mindy
‘k ben een echte superhe

Of nee, we hebben het niet over Mega Mindy, maar de politieagent die in de serie een groot deel van zijn bekendheid zou vergaren. Uiteindelijk werd hij zelfs Mega Toby, maar dat is een verhaal voor een andere keer.

In ieder geval is Louis Talpe een Vlaams acteur dat vandaag de dag nog steeds relevant is. Hij speelt in meerdere kinderseries en -films, maar zal ook voor het volwassen publiek bekend zijn. Zo kan je hem kennen van rollen in de series en films ‘Thuis‘, ‘Onder Vuur‘ en de recentelijk uitgekomen films ‘Oei, ik groei‘. Naast deze acteurcarrière is Louis Talpe ook nog eens enige tijd actief geweest als model. We geven hem groot gelijk, want dat hij de genen voor een knap uiterlijk meeheeft, hoeven we niet te ontkennen.

Louis met zijn vrouw Tiffany

Dat er naast zo’n knappe man dan ook nog zo’n knappe vrouw staat, is niet echt verrassend. Inmiddels zijn ze alweer zo’n 4 jaar getrouwd en hebben ze twee kinderen op de wereld gezet. De twee jongens heten Lion & Phoenix, erg originele namen.

Axel Daeseleire

Een andere, zeer getalenteerde acteur met een indrukwekkende carrière is misschien wel Axel Daeseleire. Deze man is een voorbeeld van zo’n acteur die we in de inleiding beschreven. Hij speelde een breed scala aan rollen in zowel films als televisieseries.

Je zou Daeseleire kunnen kennen van zijn rol in de film ‘Team Spirit‘ en de spannende misdaadserie ‘Matroeskja’s‘. Hij maakt ook hier keer op keer duidelijk dat hij in staat is om personages met overtuiging te vertolken. We hopen nog veel van hem te zien vanwege zijn uitdunde reputatie als een gewaardeerd en herkenbaar gezicht in de Vlaamse entertainmentindustrie. Want, als je denkt, ‘maar hij doet toch ook dat andere?’, dan is dat inderdaad waar. De afgelopen jaren heeft hij meerdere documentaires gepresenteerd en leren we een veel persoonlijkere kant van de beste man kennen.

Een portret van Axel Daeseleire

De documentaires van Daeseleire zijn op z’n zachtst gezegd spraakmakend. Zo was er in een van zijn nieuwste werkstukken nog te zien dat hoe hij ging onderhandelen met een mensenhandelaar. Iets met ‘kan je een kind kopen?’. Erg heftig, dus.

Tom Waes

Als er één iemand de nationale trots van België zou kunnen zijn, dan is het misschien wel Tom Was. Dit multitalent tovert een glimlach op vele gezicht, maar let ze net zo makkelijk in awe achter. We kennen hem met name van zijn rol al presentator en televisieprogramma’s, waarvan een van zijn bekendste programma’s ‘Reizen Waes‘ is geweest. Het programma werd zo goed ontvangen, dat er veel andere en gelijksoortige onderwerpen door hem zouden worden behandelt.

Maar, Tom Waes heeft ook geacteerd in verschillende films en televisieseries, waar Undercover er eentje van is. Het maakt hem een nog meer gewaardeerd persoon dan hij al was. Met veel ontroering en indruk kijken mensen tot op de dag van vandaag, nog steeds graag naar zijn gezicht.

Een mooi plaatje van Tom Waes

Wist je trouwens dat Tom Waes ook meer dan eens op de Nederlandse buis is te zien? Zo maakt hij weleens een programma voor AvroTros of is inderdaad iets als ‘Reizen Waes‘ ook op de publieke omroep van Nederland te zien. Ook ‘Undercover’ bleek een daverend succes, maar goed, daar speelden dan ook genoeg Nederlanders in, waaronder Elise Schaap.

Jean-Claude van Damme

De ‘Muscles from Brussels‘, want zo werd de in Brussel geboren Belg weleens genoemd in Amerika, is een bekend internationaal acteur. Hij begon zijn grote mensen leven als vechtsporter. Hij won vele verschillende wedstrijden en nadat zijn carrière in de sport wel over was, vertrok hij naar de United States. Uiteindelijk zou hij zijn acteer-talent kwijt kunnen als stuntman.

Jean-Claude van Damme zou doorbreken met zijn rol in de film ‘Bloodsport’. en werd steeds bekender. Karate en kickboksen zijn twee vechtsporten die je hem veelal zag spelen in de films die zouden volgen.

Jean-Claude in actie.

De meeste mensen zullen hem kennen van zijn succes in de jaren ’90, maar vandaag de dag is hij nog steeds in Hollywood te vinden. Misschien dan wel niet als de stuntman van vroeger, maar sowieso wel achter de schermen. Hij laat er een mooi vermogen op na, waar enig persoon zeer jaloers op kan zijn.

Conclusie

Onze getalenteerde mannelijke acteurs hebben geboeid, geïnspireerd en vermaakt met hun uitzonderlijke vaardigheden en charisma. Van de onverschrokken actieheld Jean-Claude Van Damme tot de veelzijdige en multitalent Tom Waes, deze acteurs hebben niet alleen nationale, maar ook internationale faam verworven. Hun aanwezigheid op het grote scherm en op televisie heeft ons keer op keer doen glimlachen, huilen en meeleven met hun personages. Laten we blijven genieten van hun briljante optredens en trots zijn op de schitterende Belgische acteurs die ons blijven betoveren. We zijn benieuwd wat voor talent de toekomst ons nog meer zal brengen.

vorige blog

Delphine Lecompte: partner, zus, dochter van en meer

volgende blog

Dina Tersago: partner, gezin, kinderen en meer over de miss België

withemes on instagram