Charlotte Adigéry: vriend, carrière, ‘de slimste mens’ en meer feiten

black and gray microphone on black stand

Wij vinden het altijd grappig om te zien dat sommige bekende Belgen, of zij die eigenlijk al lang bekend hadden moeten zijn, bij het grootste gedeelte van Belgen dat niet is. Een voorbeeld van zo’n ‘bekende onbekende’ is Charlotte Adigéry. Pas na de deelname aan ‘De Slimste Mens ter Wereld’ ging voor haar het balletje rollen.

Althans, ook dat is niet helemaal waar. Want dat iemand niet in België bekend is, betekent niet per definitie dat ze dat in andere landen ook niet is. Ja, ja, we horen de verwarring bij je opborrelen. Lees daarom maar gauw de hele blog goed door, zodat dit allemaal sense zal maken. Nieuwsgierig? We zullen je niet langer tegenhouden, dus begin maar lekker met scrollen.

Wie is Charlotte Adigéry?

Deze prachtige dame is een Belgische zangeres en muzikant, met Caribische roots. Ze is dan misschien in België nog niet echt bekend, in de rest van de wereld is ze een echte wereldster. Haar muziek is niet alledaags en heeft een ietwat eclectische stijl die invloeden uit verschillende genres combineert. Sinds enige tijd vormt ze een muzikaal duo samen met Bolis Pupul. Samen reizen ze de wereld over voor eigen optredens, maar op de nodige festivals, waaronder Glastonbury en Roskilde, zal je haar ook tegen kunnen komen.

Adigéry staat bekend om haar unieke stemgeluid en inventieve muzikale producties. Het album ‘Tropical Dancer’ bleek een absolute hit en je zou kunnen zeggen dat ze daar mee hebben ingeslagen. En als je je toevallig afvraagt hoe jong deze dame nog is, dan kunnen we je vertellen dat ze nog maar begin dertig is. Ze werd namelijk geboren op 6 augustus 1990 in Zuid-Frankrijk.

Een bijzondere carrière

De ouders van Adigéry ontmoetten elkaar in Gent, maar uiteindelijk wordt zij zelf dus geboren in Zuid-Frankrijk. Frankrijk was de plek waar beide ouders heen gingen toen ze op achttienjarige leeftijd beide een ander departement van Frankrijk in de Caribische zee verlieten. Goed, hoewel ze destijds dus wel degelijk samen waren, groeit Adigéry alleen met haar moeder op. Toevallig is dat de ouder van wie ze haar muzikaliteit heeft, dus al vanaf jongs af aan wordt er veel met muziek gedaan.

Als Adigéry een tiener is, begint ze zelf met zingen. Ze blijkt er ook wel wat van te bakken, want op veertienjarige leeftijd staat ze voor het eerst op het podium. Helaas is ze er van overtuigd dat er in de muziek niet iets vanzelfsprekends is en kiest ze in eerste instantie voor een andere carrière pad. En geloof ons, dat was heel anders. In plaats van muziek maken, koos Adigéry voor een studie journalistiek en een opleiding tot kleuterjuf. Pas nadat ze weer in contact komt met de muziek, begint ze een opleiding pop- en rockmuziek aan een hogeschool in België.

Verschillende muziekgroepen

Helemaal solo begon de echte carrière van Adigéry overigens niet. Zo speelde ze een tijdje samen met de Soulwax-broers (2016) en stond ze drie jaar later in een voorprogramma met WWWater. Het was een mooie stap om verder te gaan, maar helaas was daar de coronaperiode. Alles viel, zoals je waarschijnlijk wel weet, een beetje op z’n gat. Uiteindelijk is, zoals je zelf ook wel weet, na een paar optredens en andere rollen binnen de muziek, weer ruimte om haar carrière voort te zetten. Ze zou uiteindelijk met Bolis Pupul een duo vormen en op weg zijn om Amerika te veroveren.

De Slimste Mens ter Wereld

Echte bekendheid in België? Die vergaarde ze door haar deelname aan De Slimste Mens ter Wereld. Dit is een populair televisieprogramma waarin bekende Nederlandstalige deelnemers hun kennis testen in verschillende categorieën, onder leiding van presentator Erik Van Looy. Het programma combineert trivia, humor en strategie in een ontspannen setting, waardoor het geliefd is bij een breed publiek.

In 2023 deed Charlotte mee en ze viel op. Niet alleen door haar kennis en kunde, maar ook door de meest extravagante outfits waar ze keer op keer in verscheen. Ze was een geliefde deelnemer en schopte het zelfs tot de finale. Helaas won ze deze niet, maar dat betekende niet dat ze geen blijvende indruk heeft gemaakt bij het Belgische publiek.

Vriend en gezin

Maar goed, we gaan over naar een ander onderdeel van Charlotte Adigéry en dat is haar privéleven. Ze is al langere tijd samen met haar vriend en heeft van hem twee bonusdochters. Zij zijn op dit moment tieners. Hoewel ze misschien zelf nog niet aan eigen kinderen zat te denken omdat ze volop bezig was met haar carrière, bleek dat in 2021 toch net wat anders te gaan. Ze ontdekte net voor een tour dat ze onverwachts zwanger was geraakt. Ondanks dat het hartstikke welkom was, was het niet de meest beste timing. Ook de ervaring van de bevalling bleek niet heel negatief, door de handelingen en reacties van mensen in het ziekenhuis. Laten we het erop houden dat ze ietwat het idee heeft gehad dat daar racistische en/ of discriminerende redenen voor waren. Hartstikke vervelend, maar wel iets dat nog te vaak voorkomt in ons land. Het beste kan je hier zelf interviews over opzoeken, zodat je in eigen woorden van Adigéry kan lezen wat er is gebeurt. Zoon Rocco maak het nu overigens, na alle omstandigheden, goed.

Conclusie

Wat ons betreft is Charlotte Adigéry een prachtige vrouw wie al het succes van de wereld verdient. We hopen dat haar carrière met Bolis Popul kan worden uitgebreid naar een daverend succes. Op het meer privé gebied van haar leven, hopen we dat ze haar leven lang gelukkig blijft met haar vriend en dat hun kinderen opgroeien tot een uniek en eigen persoon. Met andere woorden, wij zeggen ‘proost’ op de toekomst van Charlotte Adigéry (en die van jou natuurlijk ook)!

vorige blog

Metabolisme versnellen met deze 6 tips

volgende blog

Alles over microblading wenkbrauwen van a tot z uitgelegd

withemes on instagram