Alles over microblading wenkbrauwen van a tot z uitgelegd

person in black leather gloves

Wenkies on fleek creëer je niet zomaar. Sterker nog, wat ‘mooi’ of ‘on fleek’ is, is relatief. De vraag die je jezelf misschien moet stellen, is of het überhaupt wel gaat lukken om dat te bereiken. Nou ja, het gaat er uiteindelijk om wat je zelf vindt.

Omdat het shapen van je wenkbrauwen toch eigenlijk nog best wel moeilijk is, snappen we het als je daarin wat hulp zoekt van iemand. Een populaire wijze waarop professionele schoonheidsspecialisten je wenkbrauwen perfect maken, is microblading. In deze blog vertellen we je alles wat je over deze techniek wil weten, zodat je kan overwegen of dit überhaupt wel iets voor jou is. Mocht je overigens nog vragen hebben, dan is het misschien handig om een professional bij jou in de buurt te contacteren.

Wat is microblading?

First things first, we zullen je eerst vertellen wat mircoblading nu eigenlijk is. In principe is microblading niets anders dan een semi-permanente make-yuptechniek die gebruikt maakt van kleine, fijne mesjes om pigment in de huid te zetten. Het doel is om de illusie van volleren, natuurlijk uitziende wenkbrauwen te creëren. De individuele haarachtige streken die worden geïmiteerd, zorgen met name voor dit effect.

Hoe werkt microblading?

Tijdens een microblading sessie tekent een gespecialiseerde microblading-artiest met behulp van een soort pen met fijne naalden voorzichtig kleine streken in de huid, gevuld met pigment. Deze streken bootsen natuurlijke wenkbrauwhaartjes na en creëren zo een volle wenkbrauwlook. Met andere woorden, de naaldjes zijn in een soort natuurlijk pigment gedoopt, wat tijdens het ‘snijden’ van de microblades in je wenkbrauw worden gezet.

Een specialist begint overigens niet ‘zomaar’ met de techniek. Voorafgaand aan het daadwerkelijke microblading zelf, volgt doorgaans een uitvoerig onderzoek. De goede kleur pigment wordt geselecteerd, jij geeft aan in wat voor vorm je je wenkbrauwen wil hebben en de specialist zal voorbeeld na voorbeeld op je gezicht schetsen. Met name als je voor de eerste keer je wenkbrauwen zal laten doen, wil je niet dat het ‘verkeerd’ gaat en dat de komende tijd met een set not on fleek wenkies rondloopt.

De voor- en nadelen van microblading

We zouden niet eerlijk zijn als we naast alle voordelen van microblading niet óók de nadelen zouden behandelen. Vandaar hebben we voor je zowel de voor- als nadelen van microblading op een rijtje gezet. Maar goed, we houden de positieve spirit er nog even in en beginnen dan ook met het al fijne aan deze techniek. Lees:

Voordelen

  • Langdurige resultaten: het komende jaar hoef je in ieder geval niet meer terug te komen naar de salon, als alles naar wens is gebeurt. Fijn, nietwaar?
  • Natuurlijk ogende wenkbrauwen: hoewel je misschien denkt dat je wenkbrauwen door deze techniek te ‘gemaakt’ lijken, heb je dat verkeerd. Het hele ding met microblading is namelijk dat de natuurlijkheid van je wenkbrauw wordt nagebootst.
  • Minder dagelijkse make-up vereist: je staat ’s ochtends niet meer tien minuten lang voor de spiegel te prutsen, omdat je wenkbrauwen niet willen lukken. Je wenkbrauwen zijn namelijk al perfect. Scheelt toch weer een hoop ongemakken.
  • Snelle hersteltijd: in principe zijn je wenkbrauwen relatief snel hersteld. Dat betekent dat je de eerste dagen nog wel iets van de aanbrengtechniek ziet, maar daarna niet meer.

Nadelen

  • Pijn: dat het fijn is, zo’n microblading traject, dat is niet waar. Sterker nog, we denken niet dat zowel jij als je gezicht een prettige ervaring vinden. Gezien je gezicht nogal gevoelig is, dien je hier wel rekening mee te houden.
  • Kwaliteit: je moet er niet van schrikken da teen behandeling al gauw honderden euro’s kan kosten. Kan je het voor twee tientjes laten doen, vraag je dan zeker af wat de kwaliteit van deze behandeling is. Het zou zonde zijn als je door lack aan experience er straks nog slechter aan toe bent dan voorheen.
  • Infecties: wordt er niet op hygiënische wijze gewerkt, dan is de kans op infecties groot. Gezien er eigenlijk gewoon wondjes in je huid worden gemaakt, is dit zeker iets om serieus over te zijn.
  • Vervaging: microblading is semi-permanent. Dat houdt in dat het niet voor eeuwig blijft zitten en het is eveneens niet gegarandeerd dat het egaal vervaagd. Na enige tijd worden je mooie, natuurlijke wenkbrauwen ineens het slachtoffer van half ingevulde haartjes. Moet je alsnog weer wenkbrauwpoeder gaan gebruiken…

Zo zie je maar weer, ook zoiets als dit is absoluut niet helemaal fantastisch.

Microblading nazorgtips

Om ervoor te zorgen dat je straks niet heel ontevreden raakt over je wenkbrauwen, is het essentieel om nazorgtips op te volgen. De microblading-artiest zal je vertellen wat je moet doen na het zetten, om zo het beste resultaat te behouden. Dit omvat bijvoorbeeld het vermijden van water op de wenkbrauwen gedurende de eerste paar dagen en het vermijden van direct zonlicht. Voor volledige tips verwijzen we je graag door naar een specialist.

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat microblading een prachtige oplossing biedt voor wie op zoek is naar perfecte wenkbrauwen zonder het gedoe van dagelijkse make-up aanbrengen. Met de juiste nazorg en een ervaren microblading-artiest kunnen prachtige, natuurlijke resultaten worden bereikt die langdurig meegaan. Het kost je wat, maar dan heb je wat, moet je maar zo denken. Je geeft toch ook iedere maand tientallen euro’s uit om je nagels te laten fixen?

vorige blog

Charlotte Adigéry: vriend, carrière, ‘de slimste mens’ en meer feiten

volgende blog

De beste krultangen van 2024 die je zal vinden

withemes on instagram