Cast van Pálpito: zó bekend zijn ze

human heart illustration

The Marked Heart, oftewel Pálpito, is een serie van Spaanse afkomst en eentje die uit twee seizoenen bestaat. In 2022 kwam het eerste en een jaar later, in 2023, het tweede seizoen. Hoewel het nagenoeg uitgesloten is dat er ooit een derde zal verschijnen, vinden we het zeker de moeite waard om de eerste twee nog even te gaan bekijken, mocht je dat nog niet hebben gedaan.

Palpito is een serie vol intriges, gevaar en vreselijke gebeurtenissen. In deze blog zullen we ons met name richten op de cast, maar lees je natuurlijk ook van allerlei andere interessante dingen over de serie. Zo kan je zelf overwegen of het de moeite waard is om het te gaan kijken. Want, en misschien is dat wel net zo eerlijk om te zeggen, wij zijn er absoluut niet om je ergens van te overtuigen waar je geen zin in hebt. Dat is hoe de honesty en transparency van Knap er uitziet.

Waar gaat Pálpito over?

Eén ding is zeker bij deze serie: je moet wel tegen een aantal gruwelijke ideeen kunnen. In Pálpito gaat het namelijk over een man genaamd Simon, die zoekt naar een manier om wraak te zoeken. Wraak op de orgaansmokkelaars die zijn vrouw hebben vermoord. En hoe dat gaat bij series, raakt hij verliefd op de vrouw die het hart van zijn overleden echtgenote heeft gekregen, genaamd Camila. Maar ja, Camila is natuurlijk weer getrouwd met degene die de orgaandonatie heeft geregeld (de welvarende Zacarías). Hoe dat verder verloopt, houden we voor ons zelf. Anders zou het kunnen zijn dat je al een spoiler krijgt over het tweede seizoen, terwijl je het eerste nog niet eens hebt.

Hoe wordt de serie beoordeeld?

IMDb-beoordeling: 6,6/ 10 ⭐️

De serie is niet slecht. Al helemaal niet als je bedenkt dat de schrijver van deze serie, Leonardo Padrón een contract van Netflix kreeg aangeboden om nog meer te maken. Zowel series als films, bedoelen we dan. Maar goed, als je dan weer naar de beoordeling op een gerenommeerd platform als IMDb bekijkt, dan valt het weer een beetje tegen. Niet dat dat alles zegt, maar het zegt ook niet niks.

Of jij de serie wil kijken of niet, hangt dus echt helemaal van je eigen voorkeur af. Je kan je inderdaad laten beïnvloeden door de mening van een ander, je kan dat ook loslaten en gewoon zelf je oordeel vellen door het te gaan kijken. Dit is precies wat we bedoelen met dat stukje ‘wij zijn er absoluut niet om je ergens van te overtuigen waar je geen zin in hebt’ uit de inleiding.

De cast van Pálpito

Dus, over op de orde van de dag: wie is eigenlijk de cast van deze serie? We zetten alle informatie die je daarover wil weten in het handige, onderstaande overzicht.

PersonageActeurAanvullende opmerkingen
CamilaAna Lucía DomínguezDe vrouw met het donorhart
SimónMichel BrownDe man van de vermoorde vrouw
ZacaríasSebastian MartínezDe man van Camila
SarmientoJuan Fernando SánchezDe grote baas van de orgaanhandel
ValeriaMargarita MuñozDe vermoorde vrouw van Simón
SamanthaValeria EmilianiHet kind van Simón
MariachiMoisés ArizmendiDe crimineel die Valeria om het leven heeft gebracht
Braulio Mauricio CujarEen politici die wordt geadviseerd door Zacarías
GretaJacqueline ArenaDe moeder van Camila

Overigens kan het zo zijn dat je nog meer karakters tegenkomt, maar de belangrijkste namen hebben we hierboven beschreven. Mocht je trouwens geïnteresseerd zijn in de serie, dan hebben we hieronder de trailer voor je neergezet. Let wel: het is absoluut niet pretti gom naar te kijken, op sommige stukjes. Ben je lekker aan het eten op dit moment, wacht dan even met kijken (tenzij je een sterke maag hebt).

Het geheim van Netflix

Maar, alwéér een serie van Netflix dus. Hoe kan dat eigenlijk? Nou, Netflix kan zoveel series maken door een combinatie van factoren. Ten eerste hebben ze een enorm budget dat ze investeren in het produceren van originele content. Dit stelt hen in staat om talentvolle schrijvers, regisseurs en acteurs aan te trekken en hoogwaardige producties te maken. Daarnaast gebruiken ze data-analyse om te begrijpen wat voor soort content hun kijkers willen zien, waardoor ze gericht kunnen investeren in populaire genres en thema’s.

Bovendien werkt Netflix wereldwijd, wat betekent dat ze een enorm publiek hebben en veel abonnees die bereid zijn te betalen voor hun service. Dit geeft hen de financiële middelen en het bereik om veel series te produceren en te distribueren. Tot slot werkt Netflix vaak samen met externe productiehuizen en contentmakers, waardoor ze een breed scala aan series kunnen aanbieden zonder alles zelf te hoeven produceren. Et voilà, daar rolt weer een serie als The Marked Heart eruit.

Conclusie

Gezien de serie een Spaanse serie is, hebben we niet gelijk het idee dat je een van de acteurs of actrices überhaupt wel kent. Gelukkig maakt dat in dit geval niet echt uit, want het verhaal zit sterk in elkaar en het wordt goed genoeg door de spelers gespeeld om daar niet te lang over na te denken. Nou, we wensen je alvast veel kijkplezier, of dat nou met deze serie is of niet.

vorige blog

Alles over de snelste pitstop in de F1 en meer

volgende blog

Comfortabel genieten van buiten: tips voor het kiezen van de juiste overkapping

withemes on instagram