Comfortabel genieten van buiten: tips voor het kiezen van de juiste overkapping

brown wooden table and chairs

Staat het renoveren van de tuin binnenkort bij jou op de planning? Je weet het misschien dan maar al te goed. Tijdens een renovatie van de tuin zijn er tal van keuzes die je moet maken. Denk daar aan de stijl van de tegels, het soort bloemen en planten en het meubilair voor in de tuin. Maar heb je een ontwerp voor de overkapping in de tuin ook al eens een keer overwogen? Dit brengt immers tal van voordelen met zich mee en het is een grote pluspunt voor je eigen tuin. Niet zo gek dus dat steeds meer mensen voor deze keuze gaan. Waar je zoal op moet letten als je een overkapping gaat ontwerpen, lees je in dit artikel.

Let goed op de kleur van de overkapping 

Een van de belangrijkste keuzes die je moet maken, is de kleur van de overkapping. Dit bepaalt immers voor een erg groot deel de sfeer en de uitstraling bij jou in de tuin. En ga je het liefste voor een ontwerp van hout of toch liever een ontwerp van staal? Door dit soort vragen alvast voor jezelf te beantwoorden, kun je erg gericht aan de slag gaan met het uitzoeken van een prachtig ontwerp voor je eigen tuin. 

Integreer je wel of geen verlichting in het ontwerp?

Maar wist je dat je ook de keuze hebt uit tal van handige extraatjes? Je gaat voor een luxe twist door verlichting en een glazen schuifwand toe te voegen aan het ontwerp van de overkapping. Hierdoor kun je ook in de late uurtjes genieten van de buitenruimte. Ideaal tijdens de warmste dagen in de zomer. Doordat de verlichting haarfijn in het ontwerp kan worden geïntegreerd, geniet je van een erg strak resultaat. Wel zo belangrijk natuurlijk.

Laat je altijd goed adviseren op het gebied van het ontwerp van de overkapping voor je eigen tuin 

Kun je eigenlijk niet wachten om je tuin te verrijken met een prachtige overkapping? Breng dan altijd even een bezoek aan een specialist. Je krijgt hier meteen een goed beeld van de laatste trends. Maar je weet ook meteen wat de opties op het gebied van kleuren en materialen zijn. Een ervaren medewerker denkt altijd erg graag met je mee en weet maar al te goed wat de mogelijkheden voor je eigen tuin zijn.

vorige blog

Cast van Pálpito: zó bekend zijn ze

volgende blog

Rondreis Down Under: tips en tricks voor een onvergetelijke reis

withemes on instagram