Cast van Knokke Off: dit moet je weten

In andere (Engelstalige) landen staat de serie Knokke Off bekend als High Tides. In principe nog steeds een relevante naam, gezien Knokke natuurlijk een kuststad is. Maar goed, de serie gaat niet per se over eb en vloed en andere natuurverschijnselen, maar kan je beter classificeren als een echte dramaserie.

In deze blog zal je lezen over de verhaallijn van deze serie. Ook komt daarbij de cast voorbij, waar zeker weten een aantal interessante punten van voorbij komen. We informeren je graag en het zal je waarschijnlijk ook niet verbazen dat we wellicht ons enthousiasme over de serie de boventoon laten voeren. Ach, je ziet vanzelf wel wat we je nu allemaal willen vertellen. Scroll je gauw door?

Waar gaat Knokke Off over?

Zoals je waarschijnlijk wel weet, speelt Knokke Off zich af in de badplaats Knokke. In de serie volg je een aantal rijkeluiskinderen in hun levens vol liefdesperikelen en andere onderwerpen die in hun leven belangrijk zijn. De focus ligt met name op de drie jongeren Louise, Daan en Alex. En natuurlijk ook de relatie die zij onderling met elkaar hebben. De serie is mateloos populair en wordt op IMDb dan ook beoordeeld met een solide 7,3 ⭐️.

De serie is zowel op Netflix als VRT te bekijken. In december 2023 is een tweede seizoen aangekondigd, wat in de zomer van 2024 wordt opgenomen en eind 2024 mogelijk gereleased zal worden.

Cast van Knokke Off

De cast van Knokke Off bestaat uit een aantal mooie namen. De meest bekende zullen we hieronder even voor je uitlichten. Dan kijk je toch met extra kennis en waardering naar de serie, geloof ons!

#1 Louise

Gespeeld door: Pommelien Thijs

Deze actrice uit 2001 heeft sinds een aantal jaar een mooie carrière in het acteren. Echter is dat niet het enige waar veel van onze landgenoten van kennen. Thijs heeft namelijk ook een zuiveren keeltje en zingt daarmee de sterren van de hemel. Een bekende hit waar je haar van zou kennen, is ‘Nu wij niet meer praten’, wie ze samen met Nederlander Jaap Reesema heeft opgenomen. Hoe dan ook treedt ze geregeld op dus als je de ster uit deze serie van dichtbij wil zien, kan je je kans zeker grijpen.

#2 Daan

Gespeeld door: Eliyha Altena

Ken je Eliyha ergens van? Nou, dat kan best kloppen. In 2015 was hij bijvoorbeeld finalist in het Junior Songfestival. Verder speelt deze Nederlandse jongeman in veel theaterproducties en heeft ook een aantal rollen bemachtigd in andere series. Met andere woorden, wéér een multitalent die de cast van Knokke Off op zijn eigen manier verrijkt.

#3 Alex

Gespeeld door: Willem de Schryver

De flamboyante, aanwezige Alex in de serie wordt gespeeld door acteur Willem de Schryver. Zijn carrière is met Knokke Off eigenlijk pas net begonnen. Echter doet dat niks teniet aan zijn kunnen en komt hij eigenlijk even goed mee met alle collega’s die al wel meer een bak ervaring hebben opgedaan. Hoe dan ook zal je hem in steeds meer programma’s zien shinen, iets dat wij absoluut niet erg is. Kijk dan naar wat voor ’n knappe verschijning hij eigenlijk is!

#4 Melissa

Gespeeld door: Anna Drijver

Ken je nog zo’n populaire (Nederlands-)Vlaamse serie? Ja, inderdaad, dat is Undercover. Laat nou net een hoofdrolspeelster uit die serie ook spelen in deze serie. Het gaat om niemand minder dan Anna Drijver. Zij speelt in Knokke Off de moeder van Daan en zal in het tweede seizoen wederom op film verschijnen. Mocht je Undercover nog niet hebben gezien, dan kan je in onderstaande trailer even bekijken of het misschien iets voor jou is.

#5 Emilie

Gespeeld door: Emma Moortgat

De actrice met die bekende familie. Ja, inderdaad, dat is Emma Moortgat. Echter is het tegenwoordig wel te stellen dat Moortgat echt haar eigen persoon is en hard heeft gewerkt voor de carrière die ze nu maakt. Zo speelde ze in onder andere Dertigers en The Last Front. Wat ons betreft absoluut mijlpalen die gevierd kunnen worden.

En naast deze vijf namen zijn er natuurlijk nog een stuk meer acteurs en actrices die deze cast compleet maken. Zo heb je Kes Bakker als Matti, Ruth Becquart als Eleonore, Jef Hellemans als Victor en Geert van Rampelberg als Patrick. Stuk voor stuk personen wie de serie echt afmaakt en als personage duidelijk iets aan het verhaal toevoegen.

Het vervolg van de serie

Wie het eerste seizoen van Knokke Off heeft gezien, is ongetwijfeld benieuwd naar seizoen twee. Er worden wel speculaties gedaan over wat je kan verwachten van dit seizoen. En ja, we zijn geneigd om je die spoilers ook te geven, maar dat doen we niet. Wat juist zo leuk is aan een serie als deze, is dat je de serie kan verder kijken waarbij elk shot wat nieuws is. Je wordt keer op keer verrast, en dat een seizoen lang! Dat is toch veel leuker dan te wachten op het moment dat er gebeurt wat jij over de serie hebt gehoord?

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat Knokke Off een geweldige serie is. Het speelt zich in ons eigen land af en er komen ook af en toe wat Nederlanders om de hoek kijken. We hopen dat je net zo veel uitkijkt naar het volgende seizoen als wij dat doet. Niet dat de serie per se 8 seizoenen moet gaan hebben, maar een stuk of drie zouden wij wel kunnen waarderen. Laat je ons weten wat je van de serie vindt?

vorige blog

De meest zeldzame voornamen België

volgende blog

Alles over de snelste pitstop in de F1 en meer

withemes on instagram