Imke Courtois partner, carrière, vermogen en meer

green soccer field

Onze nationale trots is en blijft voor veel landgenoten wel de voetbal. Niet alleen de mannen eisen hierbij hun populariteit op, ook de vrouwen doen zeker hun best. Een voormalig teamlid van de vrouwelijke ‘Red Flames‘, is Imke Courtois. Hoewel haar eigen topsportcarrière al een tijd geleden is gestopt, is ze nog wel actief in de voetbalwereld.

Wat Courtois vandaag de dag doet, hoe haar privéleven is vormgegeven en wat mogelijk haar vermogen is, lees je in deze blog. We leren je over haar leven en alles wat daarbij komt kijken. Leuk, toch?

Wie is Imke Courtois?

Geboren op 14 maart in 1988, groeide Courtois op in het Belgische Vlaanderen. De blonde dame was een getalenteerde middenvelder en speelde gedurende haar carrière voor meerder clubs. Volgens sommigen was ze niet dé topspeler aller tijden, maar onsuccesvol was ze ook niet. Inmiddels is ze gestopt met zelf voetballen en heeft ze haar carrière een draai gegeven, hoewel ze nog wel in de voetbalwereld te vinden is. Sinds augustus 2023 is haar leven ook op een andere manier veranderd, waar we straks nog meer over zullen vertellen.

Carrière

Maar voor nu gaan we even terug naar de carrière van Courtois. Als jong meisje begon ze al met voetballen en bleek aardig wat talent te bezitten. Ze speelde opvolgend bij de volgende clubs:

  • KFC Rapide Wezemaal (2003-2008)
  • DVC Eva’s Tienen (2008-2010)
  • Standard Luik (2010-2017)

Wellicht boekte ze wel het meeste succes met die laatste club. Zeven landstitels verder in een periode van 7 jaar; je wel zeggen dat een club dan veel succes boekt en populair is.

Naast deze fantastische overwinning, won Courtois ook nog eens de Beker van België. Echter, zoals inmiddels wel bekend, stopte Courtois in 2017 met haar professionele voetballen. Het einde van deze loopbaan vond plaats na het EK, waar ze met de Red Flames (vrouwelijke, Belgische voetbalteam) zou spelen. Op het veld was ze overigens niet te vinden, al hoewel ze wel aanwezig was. Al sinds haar achttiende kwam ze regelmatig voor de Red Flames uit. Eenentwintig keer, om precies te zijn.

Voetbalanaliste

De reden voor de keuze om te stoppen kwam niet uit de lucht vallen. Ze wilde zich namelijk meer richten op het leven buiten de sport. Zo maakte ze onder andere haar doctoraat, dat ze op het gebied van gezondheid en psychologie afrondde.

Maar goed, naast die studies kennen we Courtois vandaag de dag als voetbalanaliste bij Sporza. Haar enthousiasme en kennis van het spel maken haar een populair figuur in de Belgische voetbalwereld. Gezien ze een vrouw is in de nog toch wel overwegend mannelijke wereld, is ze tegelijkertijd ook een inspiratiebron voor veel jonge voetbalmeisjes. De positieve invloed die ze met zich mee neemt, is van ongekende grootte.

Vermogen

Dat mannelijke voetbalspelers ontzettend veel geld kunnen verdienen, is inmiddels geen geheim meer. Maar, hoe zit dat eigenlijk met de vrouwen op dit vlak. Zij verdienen doorgaans nog een stuk minder dan mannen, laat staan hoe dat zes jaar geleden was geregeld.

Nou, in de tijd dat Imke Courtois nog speelde, was het salaris meer dan tragisch, zo vertelde ze zelf een keer in een interview. Als ze zuinig deed met al haar equipment, zou ze er nog net van kunnen eten, maar veel meer dan dat was het niet. Hoe het verder zit met haar verdiensten in die tijd, is niet bekend. Het vermogen van deze dame is ons dan ook niet bekend. Tegenwoordig zal ze in haar baan als sportanalist wel wat meer verdienen. Dat moet ook wel, want…

Partner

… in augustus 2023 is Courtois moeder geworden van een dochtertje! Hoewel ze er niet heel veel informatie over deelt, is ze wel trots op het gegeven dat ze een moeder is geworden.

Wie de partner is? Nou, die heeft ze niet. Althans, Courtois heeft er bewust voor gekozen om een alleenstaande moeder te worden. Ze streeft ernaar om het kindje zoveel mogelijk enthousiasme en nieuwgierigheid mee te geven. Verder voelt ze het moederschap ook als een enorme verantwoordelijk, iets waar wij haar graag meer dan gelijk in willen geven.

Verder houdt ze haar privéleven eigenlijk het liefst zoveel mogelijk voor haarzelf. Hoewel ze begrijpt dat iedereen natuurlijk ontzettend nieuwsgierig is, wil ze het gewoon niet. Ze zal dan ook nooit met een eventuele partner op de cover van een tijdschrift gaan staan, simpelweg omdat ze daar geen behoefte aan heeft. We respecteren dat ook en zullen dan ook nooit speculaties over haar uitlaten. Live and let live, denken we dan maar gewoon.

Toekomst

Hoe de toekomst van Imke Courtois er precies uit zal zien, weet natuurlijk niemand. Daarentegen is het wel duidelijk dat ze ongetwijfeld veel aandacht zal besteden aan (de opvoeding van) haar dochtertje. Workwise hopen we nog veel van haar te leren op het gebied van voetbalanalyses. Ze is een aanwinst voor die tak van sport, wat ons betreft.

volgende blog

Delphine Lecompte: partner, zus, dochter van en meer

withemes on instagram