Alle soorten plastische chirurgie en de prijzen in 2024

Plastische chirurgie blijft een populaire keuze voor mensen die hun uiterlijk willen verbeteren of herstellen. Het is hierbij goed om te weten wat er allemaal mogelijk is en wat de kosten zijn. In 2024 zijn er talloze opties op het gebied van plastische chirurgie. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten ingrepen en de bijbehorende prijzen.

Gezichtsingrepen

Als het gaat om gezichtsbehandelingen, zijn de opties bijna eindeloos. Facelifts blijven een van de meest populaire procedures, waarbij overtollige huid wordt verwijderd en de huid strakker wordt getrokken om een jeugdiger uiterlijk te verkrijgen. In 2024 kost een facelift gemiddeld tussen de €6.000 en €10.000, afhankelijk van de complexiteit en de ervaring van de chirurg.

Een andere veelvoorkomende ingreep is de neuscorrectie, ook wel rhinoplastiek genoemd. Dit kan zowel om esthetische als medische redenen worden uitgevoerd. De kosten hiervoor liggen meestal tussen de €4.000 en €8.000. Ooglidcorrecties zijn ook populair en helpen bij het verwijderen van overtollige huid rond de ogen, wat een frisse en uitgeruste look geeft. Deze ingreep kost ongeveer €2.000 tot €4.000.

Borstoperaties

Borstoperaties blijven een grote categorie binnen de plastische chirurgie. Borstvergrotingen, waarbij implantaten worden gebruikt om de grootte en vorm van de borsten te verbeteren, kosten gemiddeld tussen de €4.000 en €7.000. Borstverkleiningen, die vaak om medische redenen worden uitgevoerd, liggen in dezelfde prijsklasse.

Daarnaast is er de borstlift, die vooral populair is bij vrouwen na zwangerschap of gewichtsverlies. Deze ingreep kost doorgaans tussen de €3.500 en €6.000. Voor mannen die last hebben van gynaecomastie (vergrote borstklieren), kan een borstverkleining een oplossing bieden, met kosten die variëren van €3.000 tot €5.000.

Lichaamscontouring

Lichaamscontouring is een verzamelnaam voor verschillende ingrepen die het lichaam vormen en strakker maken. Liposuctie is een van de bekendste procedures en kost gemiddeld tussen de €2.000 en €5.000 per behandelde zone. Voor wie veel gewicht heeft verloren en met overtollige huid kampt, kan een buikwandcorrectie (of abdominoplastiek) uitkomst bieden. Deze ingreep kost tussen de €4.000 en €8.000.

Andere populaire ingrepen

Naast de genoemde categorieën zijn er nog tal van andere plastische chirurgische ingrepen. Denk bijvoorbeeld aan een Brazilian butt lift, waarbij vet uit andere delen van het lichaam wordt gebruikt om de billen te vergroten en te vormen. Deze procedure kost gemiddeld tussen de €5.000 en €10.000. Ook arm- en dijbeenlifts zijn populair voor het verwijderen van overtollige huid na gewichtsverlies, met prijzen variërend van €3.000 tot €6.000.

Kosten en financiering

Plastische chirurgie kan een flinke investering zijn, en niet iedereen heeft direct de middelen beschikbaar. Een persoonlijke lening afsluiten kan een oplossing bieden om de kosten te spreiden en toch de gewenste ingreep te ondergaan. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar de financieringsopties en te zorgen dat je je comfortabel voelt met de financiële verplichtingen.

In 2024 blijven de kosten van plastische chirurgie variëren afhankelijk van de procedure, de ervaring van de chirurg, en de locatie van de kliniek. Het is altijd verstandig om meerdere consulten te plannen en verschillende offertes te vergelijken voordat je een definitieve beslissing neemt. Of je nu kiest voor een kleine aanpassing of een grotere ingreep, de mogelijkheden zijn eindeloos en er is altijd een oplossing die past bij jouw wensen en budget.

vorige blog

Werken afvalshakes echt?

withemes on instagram